С 50 % скача цената за лов на местен дребен, мигриращ и водоплаващ дивеч

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

С 50 % се увеличава цената за индивудален лов на местен дребен, мигриращ и водоплаващ дивеч. Това е разписано в заповед на министъра на земеделието, храните и горите. До момента разрешителните струваха 5 лв., но според новите промени те ще скочат до 10 лв. Цените са определени за периода 1.03.2018 г. – 28.02.2019 г.

  Разписани са и цените за останалите видове дивеч. За благороден елен следва да се заплаща 200 лв. разрешително, елен лопатар и муфлон 100 лв., сърна 80 лв. Таксата за индивидуален лов на  диво прасе е 30 лв., а при групово излизане скача двойно до 60 лв. За глухар също ще се плащат 200 лв.

Разрешителното за групов лов на местен дребен, мигриращ и водоплаващ дивеч ще струва 5 лв., умножени по броя на участниците.

ЕТИКЕТИ:
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА