Животновъдите от Пиринско отменят насрочения за утре протест, остават в стачна готовност

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Животновъдите от Пиринско отмениха насрочения за утре протест, но остават в стачна готовност. Това каза Асен Андреев, председател на „Националната асоциация на животновъдите и земеделците – Струма 2012“ за радио „Фокус” – Пирин. Той уточни, че решението е взето след среща със зам.-министъра Цветан Димитров и директора на Дирекция “Животновъдство” в Министерството на земеделието и храните д-р Златка Възелова.

„Срещата се проведе вчера в министерството. Поставихме основните си искания, стигнахме до споразумение, така че протестът се отменя за сега“, обясни Андреев. Фермерите дават гратисен период от един месец на министерството да изпълни поетите ангажименти. „Ако след месец резултат няма – излизаме на протест“, допълни Андреев.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА