Ако има над 5% добавена вода в месото – да се изписва на етикета

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Ако добавената вода в месните продукти – при порционирано месо, месни изрезки или кланичен труп, е над 5% от теглото на крайния продукт, трябва да е посочено на етикета на храната колко точно е водното съдържание. Това предвижда новият регламент за предоставяне на информация за храните на потребителите, стана ясно по време на семинар за етикетирането на храните, който се провежда в рамките на вчерашния и днешния ден, организиран от АМБ.

Наличието на вода в месото и особено в пилешкото стана обект на широко публично внимание в последно време, след като се заговори, че има производители, които злоупотребяват с количествата на влаганата течност.

Друго изискване е, ако месният продукт е съставен от късчета месо, а не е цяло парче, на етикетът му да е изписано, че месото е формовано.

Анета Стефанова

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама