Промени в схемите за национални доплащания улесняват животновъдите

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Животновъдите, които кандидатстват по схемите за Национални доплащания вече трябва да задържат 80% от броя на посочените в заявлението животни. Досега се налагаше да задържат 90% от едрия си рогат добитък и 100% от дребния рогат добитък. Срокът за задържане на животните също е съкратен. Вместо до 30 ноември от годината на кандидатстване, стопаните трябва да задържат животните поне 100 дни от крайния срок за подаване на заявление.

Кандидатите по схемите за подпомагане на животни, обвързани с производството трябва да притежават индивидуална млечна квота поне до 30 ноември от годината на кандидатстване.

Тези изменения са описани в Наредба № 2 от 21 февруари 2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане. Промените влизат в сила при кандидатстването за 2012 г. и целта им е да улеснят усвояването на помощи от животновъдите.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА