Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Русия се отказа от забраната за износ на зърно

Русия не прие налагането на ограничения на износа на зърно за 2012

Повишена прогноза за царевицата в Южна Африка

Очаква се земеделските производители в Южна Африка да увеличат насажденията с царевица през 2012/13

Правят анализ на цената на хляба по цялата верига

Премиерът Бойко Борисов възложи на мен и на вицепремиера Симеон Дянков да

Състояние на основните зърнени пазари

САЩ: Заради сушата едва 40% от посевите са оценени като „добри“ или

Рязко намаление в прогнозите за потреблението на пшеница през 2012/13г.

Прогнозата за промишленото производство на фуражи от реколта 2011/2012 г. е повишена

Зърнените пазари отбелязват рязък скок през юли

Зърнените пазари отбелязаха рязък скок през последния месец, движени нагоре от тревожни

Синджента с царевица срещу сушата, без да е ГМО

Синджента сензационно показа новия си царевичен хибрид Маями, който е устойчив на