Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Световното производство на царевица се повишава плавно до 2018/19

Производството на царевица в световен мащаб ще достигне 1,016 млрд. тона до

Явор Гечев ще подпише протокол за износ на царевица в Китай

 Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, заедно с правителствена делегация, водена

ЕС ще внася два нови сорта ГМ царевица

Европейската комисия одобри два нови сорта генномодифицирана царевица за внос на територията

Български учени представиха иновация за съхранение на силаж от царевица

Нова технология за съхраняване и консервиране на силаж от царевица в полиетиленови

ЕК обмисля одобрението на нов сорт ГМО царевица

Европейската комисия ще обмисли следващата седмица как да реагира на взетото от

Високите продажби на семена водят до ръст в печалбата на “Монсанто”

Американският гигант за биотехнологии и растителна защита "Монсанто" е повишил годишните си

В добруджанското село Спасово започват да торят

Днес в добруджанското село Спасово започват да торят посевите с пшеница. Това

Очаква се ГМО посевите в Бразилия да се увеличат с 14% през...

89% от реколтата от соя в Бразилия е генетично модифицирана Анализаторската фирма

По-големи зърнени запаси във Франция

Агенцията "Франсагример" към френското министерство на земеделието вдигна прогнозата си за крайните запаси

Световното зърнопроизводство трябва да се увеличи, за да задоволи нарастващото търсене

Нарастващото световно търсене на зърно, дължащо се на продължаващото нарастване на световното

РЕКЛАМА