Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Украйна повиши прогнозата си за износ на зърно

Украйна повиши прогнозата си за износ на зърно за сезон 2013/14 г.

Европейската агенция за контрол на храните разрешава внос на ГМО соя

Европейската агенция за контрол на храните одобри вноса на генетично изменена соя

ЕС изнася 2.058 т. царевица от началото на стопанската 2013/14 г.

Лицензите за износ на 2.058 тона царевица са били издадени за последното

Световното производство на царевица се повишава плавно до 2018/19

Производството на царевица в световен мащаб ще достигне 1,016 млрд. тона до

Явор Гечев ще подпише протокол за износ на царевица в Китай

 Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, заедно с правителствена делегация, водена

ЕС ще внася два нови сорта ГМ царевица

Европейската комисия одобри два нови сорта генномодифицирана царевица за внос на територията

Български учени представиха иновация за съхранение на силаж от царевица

Нова технология за съхраняване и консервиране на силаж от царевица в полиетиленови

ЕК обмисля одобрението на нов сорт ГМО царевица

Европейската комисия ще обмисли следващата седмица как да реагира на взетото от

Високите продажби на семена водят до ръст в печалбата на “Монсанто”

Американският гигант за биотехнологии и растителна защита "Монсанто" е повишил годишните си