Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Цената на царевицата скочи с 16% за два месеца

Само за два месеца цената на царевицата в района на Плевен скочи

ЕК с процедура за два нови ГМО сорта

Европейската комисия е започнала преговори със страните членки за разрешаване на два

43% по-скъпи череши тази година

Средната цена на черешите е с 42,6% по-висока към началото на юли

За седмица сме изнесли 40 000 т. царевица на средна цена 187...

Средната експортна цена на българската царевица през миналата седмица бе 187 долара/тон.

Концесионерите ще следят продавачите на царевица

Концесионерите трябва да следят за продажбата на храни по плажа, затова те

САЩ произвеждат повече царевица, по-малко пшеница

Реколтата от царевица в САЩ през 2016 г. ще бъде значително по-голяма

Глобалните добиви на царевица достигат 972,4 млн. тона

Международният съвет по зърното (IGC) прогнозира ново увеличение на глобалните добиви на царевица

35% повече изнесена пшеница за маркетингова година

Пшеницата, изнесена през пристанище Варна, е 35,3% повече за периода 1-и юли

РЕКЛАМА