Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

Европейската комисия оттегли разрешителното за употреба на четири вида ГМО царевица

Европейската комисия оттегли разрешителното за употреба на четири вида ГМО царевица, разработени

Rabobank очаква разнопосочни развития на цените на зърнените култури и соята през...

През идната година цените на зърнените култури и соята на международните пазари

Европейската комисия одобри вноса на ГМО царевица въпреки възраженията на евродепутати

Европейската комисия разреши вноса на два сорта ГМО царевица, включително толерантната към

До над 800 кг от декар достигнаха добивите от царевица в Пазарджишко

В област Пазарджик приключи прибирането на царевицата, като в по-голямата част от

Русия очаква рекордни добиви от царевица и соя

Русия очаква рекордни добиви от царевица и соя, пише aiz.info. По данни

С 21% по-голяма реколта от пипер през тази година

Към 15-и октомври са реколтирани 91,9% от площите с маслодаен слънчоглед и

Суша съсипва реколтата от царевица в РЮА

Опустошително засушаване намали с една трета реколтата от царевица в Република Южна

Силози от глина пазят продукцията в Мозамбик

Царевицата и маниоката са двете култури, които отглеждат над 80% от малките