Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

САЩ произвеждат повече царевица, по-малко пшеница

Реколтата от царевица в САЩ през 2016 г. ще бъде значително по-голяма

Глобалните добиви на царевица достигат 972,4 млн. тона

Международният съвет по зърното (IGC) прогнозира ново увеличение на глобалните добиви на царевица

35% повече изнесена пшеница за маркетингова година

Пшеницата, изнесена през пристанище Варна, е 35,3% повече за периода 1-и юли

Прогноза: Спад в производството на зърнени култури, ръст в животновъдството на САЩ

Производството на зърнени култури ще се понижи леко, но прогнозите за говедовъдството

Цените на зърнените култури спадат, на домати и ябълки растат

Понижение от 0,3-0,4% се отчита на средните изкупни цени на хлебна пшеница,

Русия забрани вноса на царевица и соя от САЩ

Руският надзорен орган Росселхознадзор обяви, че вносът на царевица и соя от