НССЗ има важна роля в два проекта по Хоризонт 2020
Научните изследвания (напр. Програма за научни изследвания и иновации ХРАНИ 2030) ще…
Близо 70% по-малко засят ориз на годишна база
Увеличават се площите за реколтиране с пшеница, маслодайна рапица, ръж и тритикале…
Отглеждаме експериментално хибриден ориз, киноа и просо за Китай
През 2018 г. в модерния демонстрационен селскостопански парк към Аграрния университет в…
Кой ориз е по-полезен – бял или кафяв
Оризът е част от традициите и трапезата на над половината от световното…
Тайландски ориз залива българския пазар, браншовици искат антидъмпингови правила
Тайландски ориз е на път да залее родния пазар. Страната ни е…
Червен и черен ориз влизат в новата сортова листа за 2018 година
За първи път в сортова листа на България се вписват два сорта…
Технологии подобряват оризопроизводството
Земеделските стопани и органите, които се занимават със селско стопанство, вече могат…
Италия иска да се ограничи вноса на ориз в ЕС
Италия и седем други държави от ЕС поискаха от Европейската комисия да…
ЕК търси “възможно най-голяма” подкрепа за повторно оторизиране на глифозата
Европейската комисия проучва начини за преодоляване на различията между различните искания на…
ГМО оризови спагети спрени преди да влязат в търговската мрежа
Българските власти са подали сигнал в европейската система за бързо предупреждение за…
Недостиг на вода може да заплаши доставките на храни за ЕС
В близко бъдеще производството на соя, ориз, захарна тръстика, памук, бадеми, шам…
Брокодели
Лека, витаминозна и цветна рецепта представи пред „Агрозона“ шеф Петър Любенов в…