Започна масовата жътва на ечемика в област Пазарджик

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Започна масовата жътва на ечемика в област Пазарджик, каза Александър Миндачкин, зърнопроизводител от Пазарджик и председател на регионалната структура на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитиран от агенция “Фокус”.

„Вече няколко дни се жъне ечемикът, като някои от стопаните почти са го прибрали. Времето е подходящо и прибирането върви нормално”, добави Миндачкин. Според него качеството на зърното е добро, като това се отнася и за пивоварните ечемици, и за фуражните. „Заради затоплянето на времето опасността от гъбични заболявания премина. Ечемикът и пшеницата са във фаза на узряване и дори да има някъде такива проблеми, това не е фатално за тях. Очакваме жътвата на пшеницата в областта, която е в последна фаза на узряване, да започне до една седмица”, каза още зърнопроизводителят.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама