В менютата на ресторантите и при поръчка на храна по телефона – да се посочват алергени

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Марияна Кукушева, председател на УС на Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите, обяснява в интервю за “Фокус”, че в менютата на ресторантите след 13-и декември, когато влиза в сила новият регламент за информиране на потребителите, вече трябва да бъдат посочени алергените, за да може при поръчка всеки знае, какви алергени се съдържа в ястието. Що се отнася до месото и колбасите при поискване, ресторантьорите трябва да обявяват откъде е доставено месото и как е отглеждано съответното животно.

При поръчване по телефона също трябва да бъдем уведомени за всички алергени, която съдържа избраната храна, посочва Кукушева.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама