Учени показват примерни схеми за борба с болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Учени от Института по земеделие в Кюстендил към Селскостопанска академия ще покажат примерни схеми за борба с болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката. Това ще стане по време на уебсеминар, който ще се проведе на 19 февруари, петък, от 10:30 часа.

Темата на събитието е „Основни принципи на резитбата при овощните дървесни видове. Актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката“ и се организира съвместно с Национална служба за съвети в земеделието (ТОО – Кюстендил).

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с основните принципи на резитбата за формиране и плододаване на дървесните овощните видове в т.ч. посредством представяне на видеоматериал заснет на 4 февруари 2021 г. в Овощарската опитна станция на Институт по земеделие – Кюстендил. Ще бъде представена и информация и актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата, сливата и ябълката.

Експертите ще представят основни принципи на резитбата при овощните дървесни видове. Ще покажат: примерна резитба за формиране при неплододаващи насаждения;
примерна резитба за плододаване при ябълка и череша;
примерна резитба за подмладяване при ябълка и череша. Също така ще бъдат представени актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при ябълката, черешата и сливата.

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация:  https://forms.gle/MGNCd79YyxcH5Hbq6

Линк за достъп: https://zoom.us/j/96456988829

ID за семинара: 964 569 888 29

Програма и покана за събитието може да видите ТУК.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА