Турнир по подводен риболов предстои в Каварна

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Турнир по подводен риболов ще се проведе на 22-и юли, събота, в Каварна, Роял Бийч. Разширените граници на провеждане на състезанието са от първия нос след буната на Болата в посока Север и Юг – преди плажа Тракийски скали, село Божурец. От зоната на състезанието се изключват плажните ивици и части от зоните на пристанищата, уточняват от община Каварна.
Точните граници на състезателния участък ще бъдат оповестени от главния съдия преди началото на състезанието, което е предвидено за 11 часа. Границите ще зависят от хидрометеорологичните условия.

Ето каква екипировка могат да използват желаещите да се включат: харпун – ластичен, ролков или пневматичен, който се зарежда единствено от състезателя без помощ от други лица; плавници; маска; шнорхел; колан за тежести с тока за бързо освобождаване; допълнителни тежести – жилетка с тежести и тежести за крака; ръкавици; неопренов костюм; буй; нож; кукан за риба; фенер; водолазен компютър или часовник; подводна камера. Уловът се носи на кукан, който задължително се привързва към буя.

От общината посочват, че откачането на буя е позволено, при положение, че състезателят не се отдалечава на повече от 25 метра разстояние в диаметър.

Забранява се закачането на рибата на колана или всяко друго място, различно от буя, ловуването извън обявените зони и извън състезателното време, използването на експлозиви, мрежи и други методи за улов на риба, освен отсрелване с харпун, заредени харпуни на борда на лодката, заредени харпуни на буя, използването на средства за дишане със сгъстен въздух под налягане.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements