Талиолини “Неро ди Сепия” с морски дарове

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

За „Агрозона“ рецептата представи Анатоли Томов, главен готвач в ресторант „Вентана“.

Необходими продукти:

hrana_gorvene_produkti_cooking100 гр (в сурово състояние)  талиолини “Неро ди Сепия” (оцветени с мастило от сепия)

30 г настъргани моркови

10 г нарязан див лук

40 г маскарпоне

10 г червен хайвер

2 скариди

1 мида „Сен Жак“

около 100 мл зеленчуков бульон

щипка шафран, разтворена в зехтин

мазнина за готвене

сол и черен пипер на вкус

мащерка на вкус

Начин на приготвяне:

Anatoli TomovВ сгорещен тиган, намазан с малко мазнина „запечатваме“ мидата „Сен Жак“ от двете страни за по около 30-ина секунди, докато придобие златист цвят като преди това сме я овкусили със сол и черен пипер на вкус. По желание може да залеете мидата с малко алкохол, докато е на котлона. Така ще се фламбира и ще се овкуси допълнително. Скаридите се поръсват със сол, пипер и малко мащерка, запържват се (във фритюрник) за много кратко. Преди да се поставят в мазнината за пържене, се овалват в специална японска панировка темпура. Тя се приготвя с царевично нишесте, подправки, брашно, лед и малко сода за хляб.

Талиолините се пускат за много кратко – между 40 сек. в минута във вече вряща подсолена вода, в която е прибавен малко зехтин, като е важно да не се разварят.

Сварените талиолини слагаме в намазнен тиган като прибавяме стотина милилитра зеленчуков бульон. Добавяме настъргания морков, сол и пипер на вкус и оставяме леко да поизври бульонът. След това прибавяме и маскарпонето, дивия лук и накрая – шафрана.

За да сервираме, оформяме канапе от пастата, върху нея поставяме мидата „Сен Жак“, след това хайвера. Отстрани на мидата подпираме панираните скариди. Декорираме с пармезанови корички и див лук.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама