Семинар на тема “Защо умират пчелите?” се провежда днес в Русе

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

По време на събитието гостите ще бъдат информирани и за възможностите за подпомагане на земеделските стопанства отглеждащи пчелни семейства

Семинар на тема “Защо умират пчелите?” ще се проведе на 2-ри март 2023 г. в Русе, пл. “Свобода” 6, зала „Свети Георги“,  (сградата на Областна администрация – Русе) от 13 до 15:30 часа.

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис /ТОО/ –  Русе) и Аграрен университет – Пловдив и  Сдружение „Пчелари Русе“.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните причини за повишена смъртност на пчелните семейства в настоящия момент и с последствията от  генетичното замърсяване. По време на събитието гостите, ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на земеделските стопанства отглеждащи пчелни семейства.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 от ПРСР.

Основните теми на информационния семинар

  • Причини за повишената смъртност на пчелните семейства
  • Генетично замърсяване на местните медоносни пчели и последиците от това
  • Изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2.

Програма и покана за събитието може да видите тук.

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Деница Гаджева (координатор на ТОО –
Русе на НССЗ), тел.: 0885 074 178, е-mail: [email protected]

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама