Русе посреща за втора поредна година най-много пътнически кораби

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

Русе е един от българските градове, който посреща най-голям брой круизни кораби по Дунав. Други предпочитани места за туристите са Видин, Оряхово и Никопол. Според туроператорски фирми, ниските нива на Дунав няма да попречат на планираните за този сезон пътувания на български туристи.

През този туристически сезон край Русе се очаква да акостират 338 пътнически кораби, информира БНТ.

Златомира Стефанова – мениджър в туроператорска фирма: “С корабите, които ние обслужваме, основната група от туристи са от Съединените щати, Германия, Австрия,Франция… Най-привлекателни са кратките дестинации, като Велико Търново, самият град Русе, Варна.”

България като страна, която е стояла дълго време зад “желязната завеса”, е привлекателна за чуждестранните туристи както с природните си забележителности и културното наследство, така и с местната кухня-казват от туроператорската фирма. През погледа на чужденците обаче, в Русе и региона има все още неразработени туристически дестинации.

Балинт Кадар – университетски преподавател в Будапеща: “Днес се разходихме из региона на Ивановските скални църкви и крепостта „Червен”. Беше изненадващо, че толкова важно място – част от списъка на ЮНЕСКО, е не толкова популярно и посещаемо. Беше много вълнуващо, че почти можеш да стигнеш иконите, изображенията в църквата. Видяхме както прекрасното наследство, така и този уникален град Червен, който е слабо населен. Това е едно непреоткрито наследство.”

По данни на агенция “Морска администрация” в Русе, около 170 пасажерски кораба плават по цялото протежение на река Дунав.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА