Ръст в преработката на мляко в ЕС

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Млекопреработвателните предприятия в ЕС успяха да преработят с 0,9% повече мляко през ноември 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. В периода от януари до ноември 2019 г. преработените количества са с 0.5% по-големи в сравнение със същия период на 2018 г.

Това показват актуалните данни, публикувани от обсерваторията за пазара на мляко на Европейската комисия. От юли 2019 г. обемите на доставка в Европейския съюз са над нивото от предходната година. Тази тенденция се очаква да продължи и през декември.

Производството на сурово мляко в Съединените щати от януари до ноември 2019 г. също беше малко над нивото от предходната година и отбеляза ръст с 0,3%. Количеството мляко, доставено от фермерите в Австралия, продължава да намалява значително. Поради сушата и намаляването на броя на млечните стада преработвателите успяха да преработят с 5.3% по-малко мляко от началото на новия млечен сезон от юли до ноември 2019 г.

Спадът на производството в Нова Зеландия е сравнително умерен, като от юни до ноември е отчетен спад с 0,4%. В Океания октомври се смята за сезонен пик на доставките на мляко, след което кривата на доставките отново намалява значително, предава schweizerbauer.ch.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама