Производството на пилешко месо в Турция намалява

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Въпреки това производството на пуйки е нараснало с 9% в сравнение с август 2019 г.

Производството на пуешко месо се е увеличило с 9,4%, производството на кокоши яйца е намаляло с 3,1%, броят на закланите пилета е намалял с 4%, а производството на пилешко месо е намаляло с 4,4% през август в сравнение със същия месец на предходната година.

Производството на пуешко месо се е увеличило с 9,3%, производството на пилешко месо се е увеличило с 2,1%, броят на закланите пилета се е увеличил с 1,6%, а производството на кокоши яйца се е увеличило с 0,03% през периода януари-август в сравнение със същия период на предходната година, се казва в последния доклад на Turkstat.

Производството на пилешко месо е намаляло с 10,2% през август в сравнение с предходния месец и е реализирано като 156 605 тона. Броят на закланите пилета намалява с 9,8% през август в сравнение с предходния месец и възлиза на 89,38 милиона птици. Производството на кокоши яйца се е увеличило с 3,1% през август в сравнение с предходния месец и е достигнало 1,6 милиарда единици.
В същото време производството на пуешко месо е намаляло с 8,1% през август в сравнение с предходния месец, достигайки 5167 тона.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама