Производството на месо в Русия се увеличава

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

През първото тримесечие на 2015 г. производството на всички значими видове месо в Русия се е увеличило в сравнение с предходната година. По данни на московската информационна агенция Emeat общото производство на месо в страната е било 3 млн.т., което е с 6,4% повече в сравнение със същия период на 2014 г., пише schweizerbauer.de.

Производството на пилешко месо кланично тегло се е увеличило с 12,7% до 1 млн.т., а количествата свинско месо са се увеличили с 5% до 648 хил.т. в сравнение с миналата година. Ръстът се дължи на кооперативите, чието производство е нараснало с 9,2% до 519 хил.т. При говеждото месо увеличението е с 2,7% до около 322 хил.т., като повече от половината количество идва от отделни селски стопанства, а 39% – от кооперативи.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама