Пресните плодове и зеленчуци понижават кръвното налягане

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са полезни, но според ново научно изследване те помагат за понижаване на кръвното налягане. Храни богати на калий, който се съдържа в картофите, спанака, фасула, авокадото и бананите помагат за свалянето на кръвното. При това доброто влияние на тези продукти не се нарушава, когато с храната се приема сол. Това е един от основните изводи в изследване, направено от учени от САЩ.

Резултатите са направени на базата на изследвания на съдържанието на калий в урината на доброволците и при систематично проследяване на поетата храна. „Когато нивото на калий в организма е високо, бъбреците отделят повече сол и вода. Ако менюто ви е богато на калий, това е като да взимате диуретик.“, обяснява Алиша Макдона, цитирана от medicaldaily.com.

За понижаване на кръвното налягане учените препоръчват също да се поддържа нормално тегло на тялото, както и да се тренира преодоляването на стреса, например чрез медитация или добър сън.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА