Хранително-вкусовата промишленост е сред секторите, в които има потенциал за задълбочаване на търговското сътрудничество с Иран, това е заявил заместник-министърът на икономиката Любен Петров по време на среща с Мохсен Джалалпур, председател на Иранската палата на търговията, промишлеността, мините и земеделието, става ясно от съобщението на икономическото ведомство. По думите на Петров с отмяната на ограничителните мерки срещу Иран възникват условия за оползотворяване на потенциала на двустранните връзки. Като много значимо той отбелязва създаването и поддържането на ефективни контакти между българския и иранския бизнес посредством международни панаири и изложения, бизнес форуми, бизнес делегации.
Мохсен Джалалпур посочва, че бизнесът от Иран има изразен интерес към съвместно производство на стоки, туризъм, енергетика и други. По думите му стратегическото местоположение на България може да превърне страната ни във врата към Европа за Иран.