Плодовете и зеленчуците – първи в класацията на противораковите храни

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Световният фонд за изучаването на рака и Американският институт за неговото изследване поставят на първо място плодовете и зеленчуците в класацията на противораковите храни. Препоръката на Световната здравна организация е да се консумират всеки ден поне 400 грама общо продукти, които можем да наберем от овощната и зеленчуковата градина, а Световната организация по рака препоръчва прием на 800 грама от тези полезни храни, предава БНР.

Според учените,  тъмнозелените листни зеленчуци, по-специално кръстоцветните като броколи и зеле, са особено полезни за предотвратяване на рак. Морковите имат същото въздействие. Доматите и други съъдржащи лекопен зеленчуци намаляват риска от рак на простатата, дебелото черво и белия дроб. Горските плодове са сред най-ефикасните срещу рак, защото съдържат противоракови холифеноли, твърдят още учените.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама