Още 6 месеца ембарго

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Европейският съюз реши да удължи с 6 месеца действието на икономическите санкции срещу Русия. Това стана по време на среща в Брюксел между ръководителите на страните-членки, съобщава schweizerbauer.ch. ЕС е направил оценка на изпълнението на споразумението от Минск, при което е установено, че условията по него не са изпълнени. Ето защо е взето решението за пореден път да бъдат удължени санкциите, които трябваше да отпаднат на 31 юли, съобщи председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Той посочи, че ограниченията ще отпаднат, когато Русия изпълни всички договорености точки в споразумението от Минск.

Санкциите са насочени най-вече срещу руските държавни банки, експортните компании и износителите на стоки, както и срещу важни компании от нефтената и газодобивната индустрия.

Според европейските експерти досега санкциите срещу Русия са донесли на страната загуби за стотици милиарди. Обвързвайки отпадането на санкциите с изпълнението на договорения план за освобождаване на Източна Украйна от проруски сепаратисти  европейските лидери искат да накарат Владимир Путин да използва влиянието си и да ги изтегли от областта. Според Москва санкциите са несправедливи и от своя страна Русия също приложи редица ограничения върху вноса на плодове и зеленчуци от Запада.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама