Още 6,2 млн. лв по схемата de minimis за дребни преживни животни

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Допълнителни 1,2 милиона лева ще бъдат отпуснати по de minimis за дребни преживни животни, съобщават от МЗХ. Така досегашният бюджет на схемата се увеличава от 5 на 6,2 милиона лева. Решението е взето на последното заседание на Управителния съвет на ДФ „Земеделие”. На заседанието е определена и ставката за глава животно – 7 лв. за овца-майка или коза-майка, както и удължаване на срока за подаване на документи и изплащане на средствата до 19-и юни 2015 г., съобщават от земеделското ведомство.

МЗХ припомня, че средства по това подпомагане се отпускат на животновъди, които отглеждат най-малко 50 овце-майки или кози-майки, или общо поне 50 овце-майки и кози-майки в едно стадо. За изплащане на помощта фермерите трябва да запазят 75% от броя на животните, за които са получили финансиране до 31-и август 2015 г.

Общият размер на помощите de minimis за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие, не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337.45 лв.) за период от три данъчни години (2013 – 2015).

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements