Ловец се самопростреля в първия ден от ловния сезон

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Ловец се е самопрострелял в първия ден от ловния сезон, а средно по 3 са смъртните случаи на година. Това каза в с. Белащица, община Пловдив инж. Красимир Каменов – зам. изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите по време на откриването на ловният сезон за прелетен дивеч, предава „Фокус”. Инж. Каменов призова към провеждане на безопасен ловен излет и строго спазване на всички мери за безопасност по време на пожароопасния сезон.

„Миналата година имахме 3 смъртни случая, два по време на редовни ловни излети и един по време на бракониерски лов. Тенденцията от 2010 г. насам – средно по 3 смъртни случая всяка година, което е много тревожно”, обясни инж. Каменов. Той съобщи, че днес също има прострелян ловец. „Сутринта по време на редовен ловен излет в с. Лилково, ловец се е прострелял сам, доколкото имаме информация се е подхлъзнал и се е прострелял в областта рамото. Транспортиран е в болница и е без опасност за живота”, допълни той.

По-късно през деня стана ясно, че прострелялият се ловец е 60-годишният Ангел Тороманов. По думите на кметския наместник на село Лилково Атанас Брощилов случаят е плод на инцидент. Според Брощилов Тороманов е дългогодишен ловец и знае как да борави с оръжие. Кметът няма все още информация за състоянието на Тороманов, знае само, че нараняването е в областта на рамото.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements