Как може да се направи кюфте от месо, без да се убива животно? На този въпрос отговаря компания, която използва реални стволови клетки, за да произвежда месо, разказва набрало огромна популярност видео в социалните мрежи. Стволовите клетки не са диференцирани и с помощта на науката могат да бъдат развити в специализирани такива. Чрез “отглеждане” на месо е възможно да бъде директно контролирано съдържанието на мазнини. Твърди се, че месото на компанията е екологично, чисто от фекални замърсявания, антибиотици, патогени и други възможни замърсители, които потенциално могат да се съдържат в произведеното по традиционен начин месо. Нещо повече – кюфтетата от стволови клетки имали същия вкус като обикновените топчета от месо. Към момента компанията може да произвежда по този начин продукция от пилешко, свинско и говеждо ДНК, а очакванията са, че това месо ще стане хит на пазара до 5 години.
Иновация: Кюфте от месо без клане на животно

Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.