Храненето на птиците – ключово за здравината на яйчните черупки

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Стресът, причинен от високата температура в люпилните, има негативно влияние върху качеството на яйчната черупка, която от своя страна е ключово важна за бизнеса с яйца, отбелязва worldpoultry.net. Последиците от това са и икономически. Изследователите са открили, че ако бъде подобрено храненето на пилетата, това може да облекчи температурния стрес. Около 6-8% от всички яйца, които се произвеждат индустриално, не могат да достигнат пазара, заради слаба черупка. Ключов елемент, от който се нуждаят кокошките за укрепване на яйчните черупки, е бикарбонатът. Изследователите препоръчват прибавяне на натриев бикарбонат към фуража в обем 2-2,5 кг на тон фураж.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама