Храна в мед, оцет и захар е свежа с години

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Холандката Катерина Верхувен показа как зеленчуци, плодове и билки поставени в мед или смес от захар и оцет могат да издържат години, без да се развалят. Този метод е  известен като “чатни” от индийската кухня, но техниката всъщност води началото си от древен Египет. Чатни е само част от техниките за консервиране на храна, които Катерина Верхувен  демонстрира по време на кулинарна изложба с домашни и био храни в Дивата ферма в с. Горно поле, организирана по проекта Новото Тракийско злато. Катерина Верхувен е основател на първия в света частен музей за история на консервиране на храните, който се намира в Холандия. В него идват на обучение студенти от цял свят. Самата тя е етнолог и преподавател по консервиране на храни.

Светлана ТРИФОНОВСКА

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама