Губим контрол върху теглото си заради консерванти

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Консервантите, използвани в храни като зърнени закуски и морски дарове, могат да повлияят на хормоните, които контролират теглото и усещането за ситост, показва проучване за нивата на затлъстяване в Европа, съобщава foodnavigator.com. Изследването се фокусира върху това как консерванти нарушават “обмена на информация” между стомашно-чревния тракт и мозъка и така намаляват контрола ни върху апетита. Консервантите имат неблагоприятно влияние и върху митохондриите – клетъчни елементи, които спомагат храната и кислорода да се превръщат в енергия за клетките.

Ако клетките бъдат повлияни в ранен етап на развитие на зародиша, организмът ще е склонен към изменения в ендокринната система и метаболитното развитие. Според Световната здравна организация броят на бебета и малки деца със свръхтегло в Европа устойчиво се покачва в периода от 1990 до 2008 г. Смята се, че около 60% от децата, които страдат от свръхтегло преди пубертета, ще имат същия проблем и в младежка възраст.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама