Горски инспектори затвориха обект за съхранение и преработка на дървесина

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Двамата собственици са задържани до 24 часа

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – гр. Русе, съвместно с полицейски служители от РУ – гр. Тутракан са извършили проверки в с. Зафирово, област Силистра на регистриран обект за търговия и преработка с дървесина, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

В обекта са намерени 53 пр.куб. м. немаркирана дървесина, за която собственикът на фирмата няма превозни билети, доказващи законния й произход. Констатирано е, че видео-наблюдението в обекта не работи, за което е съставен протокол.

Обектът е спрян, съгласно наредбата за контрол и опазване на горските територии.

В стопански двор в същото село са намерени около 200 пр.куб.м. немаркирана дървесина от различни видове: бял бор, черен бор, келяв габър, липа и акация. Задържани са общо 250 пр. куб. м незаконна дървесина.

В двора има новооизграден цех за производство на пелети

Собственикът на цеха не е представил документи, доказващи законния произход на дървесината. Дървесината е иззета. Двамата собственици са задържани до 24 часа и са образувани досъдебни производства от РУ – гр. Тутракан.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements