Глобализацията – предизвикателство за производителите на опаковки

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Разработката на опаковки, които осигуряват изнасяните продукти да пристигат при оптимални условия, е предизвикателство за производителите, тъй като месната индустрия се глобализира все повече, съобщава globalmeatnews.com.

Според Алън Дейви, директор по иновации в Linpac Packaging  ключово предизвикателство за индустрията за месо и птиче е фактът, че продукцията пътува между производителя, преработвателя, търговеца и потребителя.

Прогнозите са, че в Европа секторът, занимаващ се с богати на протеини храни, ще нарасне със 7% между 2008 и 2016 г. Затова производителите на опаковки работят усърдно върху преодоляване на проблеми, свързани с  увреждане и разваляне на храна, които са основните поводи за притеснения на производителите, преработвателите и супермаркетите.

Животът на продукта на лавицата в магазина зависи от няколко фактора – първоначалното ниво на бактерии върху месото, температурата, времето и атмосферата. Дейви посочва, че с увеличаването на потребителското търсене в световен мащаб на прясно нарязано и охладено месо се увеличава и натискът върху производителите на опаковки да разработят такива продукти, които удължават срока на годност на стоката в магазина и запазват месото по-свежо за по-дълго.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама