От разсада до пазара: Как се произвеждат зеленчуци по биологичен начин
Кои са трудностите в практиката разказва земеделският стопанин Любомир Маринов "Зеленчукопроизводство в…
120 проекта получават до 300 хил. лева по целевия прием по подмярка...
В резултат на подпомогнатите проекти се очаква да бъде постигнат и значителен…
ЕС планира да не освобождава фермерите от екологични мерки за 2024 г.
През настоящата година действат дерогации по отношение на сеитбооборота и угарите Европейската…
ЕК: Търговията на ЕС със селскостопански храни се възстановява
Вносът на зърнени култури в ЕС се е увеличил с 1,7 милиарда…
„От фермата до трапезата“: С 13 мерки за над 3 млрд. лева...
Акцент се поставя върху биопроизводството, подобряването на здравето на животните и антимикробната…
Окончателно: Увеличиха бюджета по подмярка 4.2 с близо 51 млн. лева
Така общият бюджет по подмярката за инвестиции в преработвателни предприятия достига 477,2…
Европейският съд ще решава как да се етикетират растителните протеинови продукти
Ще можем ли да определяме като пържола, салам и кюфте вегетариански продукти?…
„От фермата до трапезата“: Какви цели си залага България?
Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Националната…
Здравословна храна и къси вериги за доставки, вдъхновяваща идея от ЕПИ-АГРИ
Развитие на местни пазари за биологично ценни продукти Биологично ценни продукти са…
Кои междинни култури можете да използвате и кои от тях могат да...
Използването им се налага от няколко стандарта за добро земеделско и екологично…
Призвание пчелар или какво е да се занимаваш с пчеларство от 65...
Димитър Костадинов е пчелар от 7-годишен. Любовта си към пчеларството наследява от…
Цех за преработка на орехи ще се оборудва по европроект
Фирмата „БЕРК-22” ООД от Заветското село Прелез подписа договор за изпълнение на…