CAP GREEN ZONE

Проектът CAP Green Zone: RuralUp! залага редица информационни мерки, които целят да повишат знанията на заинтересованите страни относно значението на подкрепата от ЕС за селското стопанство и развитието на селските райони чрез Общата селскостопанска политика (ОСП).

CAP Green Zone: RuralUp! ще информира широката общественост, включително младите хора в градските и селските райони, относно ОСП 2023-2027 г. и свързаните с нея стратегии и планове, както и Европейския Селски пакт. Целта е да се повиши привлекателността на селските райони. Те са идеално място за живот и работа, както за стартиращи селскостопански и неземеделски фирми, така и за тези, които търсят възможности за дистанционна работа.

В CAP Green Zone: RuralUp! ще отделим специален фокус върху привличането на вниманието на младите хора към модернизацията на селските общини и обновяването на поколенията. Основен акцент ще поставим и върху успешните жени в земеделието и селските райони.

Прочети повече

Всички публикации от CAP GREEN ZONE

От разсада до пазара: Как се произвеждат зеленчуци по биологичен начин

Кои са трудностите в практиката разказва земеделският стопанин Любомир Маринов "Зеленчукопроизводство в

120 проекта получават до 300 хил. лева по целевия прием по подмярка...

В резултат на подпомогнатите проекти се очаква да бъде постигнат и значителен

ЕС планира да не освобождава фермерите от екологични мерки за 2024 г.

През настоящата година действат дерогации по отношение на сеитбооборота и угарите Европейската

ЕК: Търговията на ЕС със селскостопански храни се възстановява

Вносът на зърнени култури в ЕС се е увеличил с 1,7 милиарда

„От фермата до трапезата“: С 13 мерки за над 3 млрд. лева...

Акцент се поставя върху биопроизводството, подобряването на здравето на животните и антимикробната

Окончателно: Увеличиха бюджета по подмярка 4.2 с близо 51 млн. лева

Така общият бюджет по подмярката за инвестиции в преработвателни предприятия достига 477,2

Европейският съд ще решава как да се етикетират растителните протеинови продукти

Ще можем ли да определяме като пържола, салам и кюфте вегетариански продукти?

„От фермата до трапезата“: Какви цели си залага България?

Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Националната

Здравословна храна и къси вериги за доставки, вдъхновяваща идея от ЕПИ-АГРИ

Развитие на местни пазари за биологично ценни продукти Биологично ценни продукти са

Кои междинни култури можете да използвате и кои от тях могат да...

Използването им се налага от няколко стандарта за добро земеделско и екологично

Призвание пчелар или какво е да се занимаваш с пчеларство от 65...

Димитър Костадинов е пчелар от 7-годишен. Любовта си към пчеларството наследява от

Цех за преработка на орехи ще се оборудва по европроект

Фирмата „БЕРК-22” ООД от Заветското село Прелез подписа договор за изпълнение на