Боровинковото сладко – спомен за лятото с цвят на аметист

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Дългите почивни дни са идеалното време, в което да си приготвите боровинково сладко. За тази работа обаче си има тънкости. Измийте добре боровинките и ги почистете от листата, след което ги сложете в широк и плитък съд и ги поръсете със захарта. Оставете ги да престоят така около 10-12 часа. След това се заливат с водата и се слагат да се варят.

Първоначално сладкото трябва да ври на по-слаб огън, след което увеличете температурата и накрая доварете отново на по-тих огън. Постоянно обирайте образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица. Готовността се проверява като капка от сладкото, капната в порцеланова чиния не се разлива. Преди да отстраните сместа от огъня, добавете лимонената киселина. Още топло сладкото се разпре912101деля в сухи и затоплени буркани. Затваря се плътно и бурканите се обръщат. Към един килограм боровинки е необходимо да добавите 2 кг захар и 2 чаени лъжици линонена киселина.

Ако искате да имате през зима сироп от боровинки, може да запретнете ръкави и набързо да го приготвите. Той става от килограм боровинки, чаша захар, чаша вода и един лимон. Плодовете се смачкват на пюре, добавя се захарта и сместа се завира. След пет минути се прецежда, добавя се и захарта и отново се вари още 15 минути. Накрая се прибавя сокът от един лимон.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА