500 фазана са разселени в Балчишко от началото на годината

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Наесен ще бъдат пуснати още толкова птици

От началото на годината са разселени 500 броя фазани до момента в държавните ловни територии на ДЛС-Балчик. Последните 100 птици, отглеждани във фазанарията на стопанството, са пуснати на свобода през тази седмица, уведомяват от Държавно ловно стопанство – Балчик. От там допълват, че пернатите са пуснати в близост до границата, край Бежаново.

Инж. Калинка Тодорова, директор на ДЛС-Балчик споделя, че в резултат на грижите и разселването, които се полагат от специалистите, в Добруджа вече има много фазани. Те могат да се превърнат в уникална гледка за пътуващите, които могат да наблюдават двойки птици в нивите край пътните артерии. Красивите птици се забелязват лесно, особено сега, когато житата все още не са избуяли, допълни директорът на ДЛС-Балчик.

През август в стопанството ще бъдат закупени още 500 малки фазанчета, които ще бъдат доотгледани и ще бъдат разселени през есента и зимата, съобщават от Балчик. Всяка година и ловните дружини в района закупуват фазани, които също пускат на свобода, което осигурява увеличаване на популацията в района.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА