Готвят спешни законодателни мерки срещу контрабандата

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Представители на парламент, правителство и прокуратура се събраха извънредно на среща, инициирана от финансовия министър Владислав Горанов. Целта е приемане на спешни законодателни мерки срещу производството на контрабандни стоки.

Пресконференция в Министерството на финансите дадоха Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров, правосъдният министър Цецка Цачева и председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. На събитието присъства и новият вътрешен министър Младен Маринов.

Повод за събирането са констатации от миналата седмица в парламентарната комисия за борба със сивата икономика. Една от тях е, че производството на контрабандни акцизни стоки не е престъпление, а само административно нарушение.

Според главния прокурор Сотир Цацаров са необходими спешни промени в чл. 234 от Наказателния кодекс.
„Действащата сега правна уредба преследва продажбата, както и държането на акцизни стоки без бандерол. Тезата, която бе изложена и на заседанието в парламентарната комисия, е спешна необходимост от промени”, обяви Цацаров.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА