Пресните плодове и зеленчуци понижават кръвното налягане

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са полезни, но според ново научно изследване те помагат за понижаване на кръвното налягане. Храни богати на калий, който се съдържа в картофите, спанака, фасула, авокадото и бананите помагат за свалянето на кръвното. При това доброто влияние на тези продукти не се нарушава, когато с храната се приема сол. Това е един от основните изводи в изследване, направено от учени от САЩ.

Резултатите са направени на базата на изследвания на съдържанието на калий в урината на доброволците и при систематично проследяване на поетата храна. „Когато нивото на калий в организма е високо, бъбреците отделят повече сол и вода. Ако менюто ви е богато на калий, това е като да взимате диуретик.“, обяснява Алиша Макдона, цитирана от medicaldaily.com.

За понижаване на кръвното налягане учените препоръчват също да се поддържа нормално тегло на тялото, както и да се тренира преодоляването на стреса, например чрез медитация или добър сън.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама