Картини, посветени на Централен Балкан, представят в Казанлък

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ представя две изложби, посветени на Стара планина, съобщават от министерството на околната среда. Художествената изложба-живопис „Централен Балкан – с очите на младостта“ е открита в галерия “Искра”. Тя е организирана съвместно от Общинската администрация в Казанлък, Парковата дирекция и Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък. Експонатите са наградени творби от Националния конкурс, посветен на 25-годишнината на Националния парк и творби от пленери, проведени в защитената територия. Картините са на ученици от Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян, Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в Трявна и Националното училище по пластични изкуства и дизайн в Казанлък.

Колекцията под надслов „Централен Балкан – с очите на младостта“ е била в галерии в Карлово и Габрово, а могат да я видят и жителите на Казанлък – до 6-и април.

Във връзка със Световния ден на Земята на 20-и април колекцията ще гостува в Троян.

На 28 март, в Литертурно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък, дирекцията на ДНП „Централен Балкан“ ще представи „КарикаТУРИСТИ“. Изложбата е в рамките на Чудомировите празници, посветени на 127-та годишнина от рождението на писателя и художника Димитър Чорбаджийски – Чудомир, и е посветена на опазването на околната среда.

Снимка: МОСВ

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА