Министър Найденов се срещна с посланика на САЩ Н.Пр. Марси Рийс

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България Н.Пр. Марси Рийс. Министър Найденов запозна г-жа Рийс със състоянието и перспективите за развитие на българското земеделие. Той посочи, че селското ни стопанство има голям потенциал и в последните години отбелязва значителен ръст. Министър Найденов констатира, че търговския ни стокообмен със земеделска продукция със САЩ, макар да нараства през последните години, все още е на незадоволителни нива от порядъка на около 100 млн. щатски долара годишно.

„Бих искала да видя растеж в стокообмена между България и САЩ в областта на земеделието“, заяви посланик Райс като отбеляза, че това ще бъде една от целите по време на мандата й. По думите й България действително има потенциал в тази област и САЩ могат да помогнат с обмен на опит и представяне на нови технологии в селското стопанство.  Министър Найденов посочи, че все повече български фермери проявяват интерес към американския модел за развитие на земеделието и към програмите за обмен на опит със САЩ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА