6 причини да похапвате грозде

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Лятото постепенно отстъпва място на есента, а дините и прасковите вече са изместени от гроздето на трапезата ни. Ето няколко добри причини да похапвате грозде:

  • Пълно е с антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в тялото и действат превантивно срещу ракови заболявания;
  • Съдържа противовъзпалителни вещества, които намаляват риска от атеросклероза както и проявите на алергични реакции като хрема, сълзене на очите, обриви;
  • Полифенолите, налични в плода, имат благотворно влияние върху сърдечно-съдовата система и понижават кръвното налягане;
  • Високото съдържание на вода в гроздето хидратира тялото и подпомага изхвърлянето на отпадъчните вещества от организма;
  • Изследване на червеното грозде и виното, произведено от него, сочи, че както в плода, така и в напитката има съставки, които влияят благотворно на хора, страдащи от акне;
  • Не на последно място – гроздето е вкусно и сладко и е отличен заместител на храните, произведени с голямо количество рафинирана захар и мазнини.
СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама