40 % увеличение на хранителните отравяния през летния сезон

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

 40 % увеличение на хранителните отравяния през летния сезон. Това каза Елена Андонова, експерт към Регионална здравна инспекция – Кюстендил. През този период храната е добра среда за развитие на някои патогенни микроорганизми при висока температура и влажност. Причините за хранителни отравяния най-често са неизмити плодове и зеленчуци, развалени меса и месни продукти, риба и яйца, развалени пасти и торти с крем, каза Андонова, цитирана от Фокус. Препоръката на експертите е хранителните продукти и готовите храни да се съхраняват само в хладилни условия, както и да се спазва добрата термична обработка. Спазването на висока лична хигиена също е задължително.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама