40 % увеличение на хранителните отравяния през летния сезон. Това каза Елена Андонова, експерт към Регионална здравна инспекция – Кюстендил. През този период храната е добра среда за развитие на някои патогенни микроорганизми при висока температура и влажност. Причините за хранителни отравяния най-често са неизмити плодове и зеленчуци, развалени меса и месни продукти, риба и яйца, развалени пасти и торти с крем, каза Андонова, цитирана от Фокус. Препоръката на експертите е хранителните продукти и готовите храни да се съхраняват само в хладилни условия, както и да се спазва добрата термична обработка. Спазването на висока лична хигиена също е задължително.
40 % увеличение на хранителните отравяния през летния сезон

Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.