3,4% повече месо е произведено у нас

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Общото производство на месо у нас бележи ръст с 3,4% през 2016 г. в сравнение с предходната година и достига 212 356 тона кланично тегло, става ясно от Аграрния доклад на Министерството на земеделието, храните и горите.

Производството на червено месо се увеличава с 3,1% на годишна база, до 102 716 тона, поради увеличения добив на месо в кланиците с 11%, докато добива в стопанствата намалява с 15%. Производството на бяло месо достига 109 640 тона – с 3,8% повече в сравнение с предходната година.
В страната през 2016 г. от пчелните стопанства е получен 10 218 тона пчелен мед, което с 10,3% по-малко спрямо предходната година. Спадът в производството е резултат от неблагоприятните климатични условия през годината.

Увеличение с 3,5% обаче има при производството на яйца през 2016 г. до 1 331 273 хиляди броя.

животинска продукция производство

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама