25 г колбаси на ден, 500 г месо на седмица и по-малко захар

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
Дневният прием на преработено месо като шунки, наденички, пастет и други колбаси, не трябва да превишава 25 г на ден. Това предвиждат препоръките за хранене на Френската агенция по храните, която е обновила съветите си към гражданите на републиката. Специалистите се обединяват около мнението, че червените меса като говеждо, свинско и агнешко е желателно да бъдат ограничени до 500 г седмично. Междувременно французите са насърчавани да ядат бобови култури и да повишат приема на пресни плодове и зеленчуци на 400 г дневно с цел по-висок прием на фибри. Предпочитания трябва да се отдават и на растителните мазнини и най-вече на рапичното и ядковите масла, съобщава foodnavigator.com.
Колкото до захарта, приемът й не бива да надхвърля 100 гр дневно, а подсладените напитки е желателно да са по-малко от чаша на ден, ако искаме да се храним здравословно, съветват специалисти.
Дажбите са оспорвани от преработвателната индустрия на Франция, тъй като са два пъти по-ниски от тези, които Международната агенция за проучвания на рака са посочили. От индустрията смятат, че посочените дажби се базират на стари данни и не отчитат усилията на бизнеса да намали солта и мазнините в продукцията си.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА