1225 селища без вода поне 5 пъти годишно

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

1225 селища остават поне 5 пъти годишно без вода. Това показват данни на МЗХ за последните 3 години до 2 септември 2016 г. Най- често авариите се случват в Бургас и София. В Бургас селата с чести проблеми с водата са 141, увеличавайки се с 10, спрямо миналия месец. Сред тях са с. Тополица,  Винарско, Аспарухово, Суходол, Дрянковец, Венец и др.

 В София поне 5 пъти годишно остават без вода също 141 села. Най- често това са населените места в община Самоков. Сред тях са с. Бели Искър, Говедарци, Злокучене, Ковачевци, Широки дол. В община Своге най- често се срещат аварии в с. Бов, Батулия, Лакатник, Луково, Реброво и Церово.

 120 пък са селата с чести водни проблеми в Добрич. Най –често аварии има в с. Гурково, Дъбрава, Оброчище, Сенокос, Изворово, Бдинци и др.

 Без вода често остават части на Смолян, както и Рудозем и близките села Бърчево и Войкова лъка. Жителите на селищата, често съобщават че липсата на вода понякога трае десетина дена.

 Оказва се, че освен авариите в много области е и влошено качеството на водата. В 428 села се отчита некачествена вода, като област Бургас отново е начело с 80 села. Следват Шумен – 68 села, Ямбол – 50 села и Добрич – 50 села.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА