Животновъдна ферма в село Езерче ще се модернизира с проект по подмярка 4.1

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Общата стойност на инвестицията е в размер на 589 726.88 лева

Едноличен търговец „Дени – Али Чакър“ от село Езерче в община Цар Калоян подписа договор за изпълнение на проект „Модернизация на животновъдна ферма чрез въвеждане на автоматизация на работните процеси”. Той е с финансиране по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 589 726.88 лева, от които 294 863.43 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено участие на фермера.

Целта на проекта е автоматизиране на основните процеси във фермата, като се закупят роботи за автоматично хранене на крави и телета и техника за оползотворяване на генерираната животинска тор.

Получателят на евросредствата е земеделски производител, който отглежда крави с млечно направление от породата Българска черношарена в собствен животновъден обект.

Дейностите включват доставка на роботизирана система за хранене на крави,  автоматизирана система за хранене на телета,  две потапящи бъркалки-хомогенизатори за течен тор и танкер за течен тор.

Очаква се проектните дейности да приключат през март 2025 година.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама