Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

USDA понижи прогнозата за световното производство на царевица

Експертите на американското министерство на земеделието USDA понижиха прогнозата за световното производство

Царевицата във Франция с все по- лошо качество

Царевицата във Франция продължава да влошава качеството си, поради липсата на влага

ЮАР с 3 пъти по- висок внос на царевица за година

ЮАР е увеличила вноса на царевица с 3 пъти за последната година. 

6 пъти пада глобата за неразрешени ГМО в храните

В новия Закон за храните отпада изискването продукти, съдържащи ГМО, да имат

Увеличиха световната прогноза за производство на зърно до 2,046 млрд.тона

Международния съвет по зърното IGC е увеличил прогнозата си за производството на

Цената на царевицата скочи с 16% за два месеца

Само за два месеца цената на царевицата в района на Плевен скочи

ЕК с процедура за два нови ГМО сорта

Европейската комисия е започнала преговори със страните членки за разрешаване на два

43% по-скъпи череши тази година

Средната цена на черешите е с 42,6% по-висока към началото на юли

За седмица сме изнесли 40 000 т. царевица на средна цена 187...

Средната експортна цена на българската царевица през миналата седмица бе 187 долара/тон.

Концесионерите ще следят продавачите на царевица

Концесионерите трябва да следят за продажбата на храни по плажа, затова те