4 от 5 култури в ЕС разчитат на насекоми за опрашването
4 от 5 култури и диви цветя в ЕС разчитат в някаква…
Лошата година обещава бутиково вино
Добивите са по-ниски с 30%, но качеството на продукта ще е уникален…
Токайска плесен подобрява вкуса на вината
В Института по лозарство и винарство в Плевен може да се види…
Ще объркат ли високите температури развитието на житните култури?
Необичайно топлото време за сезона и температурите от 16-17°С доведоха до възобновяване…
4 000 л вода отиват за производство на килограм памук в ЕС
Двойно повече количество вода се изразходва в страни, от които ЕС внася…
Как да си приготвим сами цветни бомби?
Можете да си приготвите цветна бомба и самостоятелно. Приготвени от почва с…
ЕПИ- АГРИ набира експерти за 5 нови фокус групи
За настоящата покана земеделските производители, лесовъди, съветници, учени и други са поканени…
Десертните видове грозде заемат 10 пъти по-малко площи
У нас през 2019 г. се очакват да бъдат реколтирани над 466…
Руските генетици ще създават обогатена пшеница “за бедни”
В Новосибирския институт по цитология и генетика ( ICG ) към сибирския клон на…
Вижте кои са най-разпространените грешки при резитбата на дърветата
Резитба - тази дума плаши много хора и някои от стопаните на…
Новите лозари предпочитат местните сортове
- Г-н Янев, работите в компания, която има традиции в производството на…
От утре въвеждат задължителни сертификати за внос на растителни продукти
Фитосанитарните сертификати ще трябва да придружават повечето растения и растителни продукти на…