Заради пандемията: Произвеждат се повече заместители на месото

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

37% ръст в производството на веган/вегетариански храни отчитат в Германия за 3 месеца

 

Пандемията от COVID-19 провокира ръст на производството на храни, заместители на животинските протеини. По данни на Министерство на земеделието на САЩ (USDA) стойността на произведените, заместващи месото хранителни продукти в Германия през първото тримесечие на 2020 г. бележи ръст с 37% спрямо същия период на 2019 г.

С оглед нарастващото значение на екологосъобразността  и безопасността на производствените методи, очакванията са търсенето на този вид храни да се разширява. Според прогнозите на Meticulous Research пазарът на алтернативни протеинови продукти в глобален план ще се увеличи до 17,9 млрд. щатски долара към 2025 г., става ясно от данни на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство САРА.

Генериране на повече емисии на парникови газове заради интензивно животновъдство

Съгласно оценките на експертите на FAO, към 2029 г. се очаква растеж с около 6% на преките емисии на парникови газове в сравнение с нивото им в момента. Около 80% от предвижданото увеличение ще е в резултат от прогресивното развитие на животновъдството.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама