Влак с украинско зърно дерайлира, 32 вагона се обърнаха

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Частен товарен влак с 32 украински вагона дерайлира в румънския окръг Яш. Инцидентът, при който 11 вагона със зърно изскочиха от релсите, най-вероятно се дължи на лошото състояние на инфраструктурата. Инцидентът е станал вчера след обяд, когато влак с тегло 733 тона, теглен от локомотив на GFR – Grup Feroviar Român и с 32 вагона на украинските железници Ukralizniția е излязъл от релсите, пише Club Feroviar. Влакът се е връщал от пристанището в Констанца, където е бил натоварен със зърно от Украйна. Според първата налична информация дерайлирането е причинено от лошото състояние на железопътната инфраструктура в района, но е възможна и повреда във вагоните. След дерайлирането са счупени и 7 стълба за високо напрежение.

Припомняме, че Украйна поиска увеличаване на капацитета на румънското пристанище Констанца за износ на зърно, както и подкрепа от държавите от ЕС за съхраняване на техните територии на украинско зърно, което Киев не може да изнася през Черно море поради блокадата.

Четете още: Украйна утвърди два маршрута за износ на зърно 

„Искаме използването на румънския логистичен капацитет, включително техническия капацитет на пристанище Констанца, да бъде взето предвид за износа на украински селскостопански продукти, включително зърно, чрез създаване на наличен капацитет в румънските пристанища“, каза украинският заместник-министър на селско стопанство и хранителна политика Маркян Дмитрасевич в реч пред комисията по земеделие на Европейския парламент.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements